Skip to content

Craft lanserar redesignkollektion – resultat av designhackaton

Craft har lanserat sin redesign-kollektion Re:Craft.

Kollektionen, som består av kläder som blivit över vid försäljning, är framtagen i samarbete med Textile & Fashion 2030, projektet re:textile, Textilhögskolans labbmiljöer och XV Productions i samband med designhackatonet Big Do.

Produkterna har designats om och sytts på nytt, villket har resulterat i en kollektion med unika, återanvända sportplagg.

Foto: Craft

Det var under Textile & Fashion 2030’s design-hackaton Big Do i slutet av augusti 2019 som designers från bland annnat Craft, med utgångspunkt från ett antal definierade designprinciper och FN:s globala hållbarhetsmål, blev inbjudna att utveckla nya idéer och konkretisera dessa till färdiga resultat.

-Vi har mycket överproduktion och många överblivna plagg slängs fast de är bra och fina. Det tar vi hand om nu, säger Lena Balasingam på Craft Sportswear i den film som gjordes under designprocessen.

-Vi passar också på att tänka lite utanför boxen. Kan herrkläder göras om till damplagg tillexempel? Och nu har vi sett att kreativitet kan skapa värde åt gamla plagg.

Här kan du läsa mer om Big Do designhackaton

Resultaten från Big Do visas upp i det mobila utställningskonceptet Exposé.


Du måste godkänna