Skip to content

Anslut till Textile & Fashion 2030


Vill du vara en del av Textile & Fashion 2030 och få hjälp att komma vidare i ditt hållbarhetsarbete?

Genom ett enkelt knapptryck kan ert företag ansluta sig till Textile & Fashion 2030 och på så sätt få tillgång till vägledning, verktyg och kunskap som utvecklar ert hållbarhetsarbete – helt kostnadsfritt!
OBS! Endast svenska företag kan ansluta.

  *Obligatoriska fält
  Läs mer om hur Högskolan i Borås hanterar personuppgifter.

  Vårt mål är att säkerställa att den svenska textil- och modebranschen bidrar till att de globala målen i Agenda 2030 uppfylls. Genom att kostnadsfritt ansluta dig till Textile & Fashion 2030 kan du ta del av plattformens aktiviteter och få tillgång till kunskap och erfarenhet inom exempelvis:

  • Självskattning
  • Projektsupport
  • Seminarium och workshops
  • Utbildning
  • Verktyg och resurser

  Vi delar också gärna med oss av goda exempel och inspirerande projekt som vi samlar på oss genom den kartläggning som sker inom våra kunskapsområden.


  Kreativa miljöer

  Högskolan i Borås, Textilhögskolan och Science Park Borås är ledande aktörer i arbetet med att göra textil- och modeindustrin till en framtidsbransch genom cirkulär ekonomi, hållbar produktion och konsumtion.

  Vi erbjuder möjlighet att vidareutveckla idéer och testa dessa i verklig miljö genom Do-tank center och Textilhögskolans verkstäder. På så sätt bidrar vi till en positiv samhällsutveckling och ekonomisk tillväxt i textil- och modebranschen.

  Textilhögskolans verkstäder

  Genom Textilhögskolans verkstäder finns tillgång till en maskinpark i världsklass. Här finns fullskalelaboratorier med spetskompetens inom exempelvis fibrer, trikå, väv, konfektion, färg och beredning samt tryck och media, som skapar möjligheter att realisera idéer, utveckla och generera nya innovationer, produkter och tjänster på marknaden.

  Do-tank Center

  En fysisk miljö i Textile Fashion Center i Borås där företag kan få tillgång till plats, utrustning och kompetens för att ställa om till en hållbar försörjningskedja, innefattande design, materialval, produktion, distribution och affärsmodell. Nya idéer kan få möjlighet att realiseras och konkretiseras och syftet är att gå från idé och design till att möjliggöra test, demo och prototypframtagning av idéer kopplade till cirkulära affärer.

  Läs mer här (Extern länk till Do-tank Center)


  Du måste godkänna