Skip to content

NA-KD rustar för mer cirkulär design

Som en del i en satsning mot en mer cirkulär affärsmodell deltog 15 medarbetare från NA-KD i en workshop kring cirkulär design arrangerad av Textile & Fashion 2030 i samarbete med re:skills Textile & Fashion. Workshopen, som är baserad på det digitala analysverktyget Designers Toolkit, hölls av Maria Lagerman, hållbarhetsstrateg och grundare av C/O Circles.

Workshop i DO-tank Center

Med ett hållbarhetsmål att minska företagets koldioxidutsläpp med 50 procent till 2030 (med basår 2020) och minska utsläpp per produkt/service med 50 procent till 2025 krävs en omställning.

– Cirkulära initiativ kommer att vara viktiga för att nå målen, menar Eleonor Björserud, Climat Action Manager på NA-KD. Bland annat utveckling av cirkulära produkter för att minska utsläpp, ett mycket spännande område där vi är precis i startgropen.

Redan idag arbetar NA-KD med cirkulära affärsmodeller genom integrerade lösning för att köpa och sälja second hand på nakd.com. Företaget har även ett samarbete med Hack your closet där plagg hyrs ut genom abonnemang.

– Att hyra ut plagg ger oss viktig information från kunderna som vi annars inte hade haft tillgång till, säger Eleonor Björserud.

Hon fortsätter:

– Det var en väldigt givande förmiddag i DO-tank Center där många kloka tankar och idéer väcktes. Det finns mycket vi kan göra redan här och nu!

NA-KD har efter workshopen fortsatt arbetet tillsammans med Textile & Fashion 2030 genom att påbörja arbetet med Framstegsmodellen, ett verktyg med syfte att utbilda, stötta och utmana företag att utveckla sitt hållbarhetsarbete med utgångspunkt från var företaget befinner sig idag.


re:skills Textile & Fashion finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden. Projektet drivs av Science Park Borås och Högskolan i Borås i samverkan med Stiftelsen Proteko, Svensk Handel och TEKO Sveriges Textil- och Modeföretag. Utbildningsanordnare är Nordiska Textilakademin.


Läs mer

Läs mer om Framstegsmodellen

Arbetar du i en ledande befattning inom handel eller textil? Genom re:skills kompetensutvecklande portal kan du ta del av det allra senaste kring vikten av en hållbar omställning för framtidens textil- och modebransch. Kurserna är digitala och helt kostnadsfria!

Besök portalen och ta del av kursutbudet här!


Du måste godkänna