Skip to content

Glad sommar önskar Textile & Fashion 2030

Så har ännu en vår passerat. Sommaren är här och semestern närmar sig med stormsteg.

Arbetet i Textile & Fashion 2030 har fortsatt och vårt community växer. Vi har nu nått 200 anslutna företag vilket är fantastiskt roligt!

Ett bra sätt för oss att lära känna er som företag och era behov är ett uppstartsmöte i Framstegsmodellen. Där skapar vi oss en bild av var ni befinner er idag och var ni vill framåt. Vi kan sedan med utgångspunkt från detta erbjuda er möjlighet att delta i workshops och andra aktiviteter baserat på behov. Eller så kan vi helt enkelt koppla ihop företag som vi vet kan ha nytta av varandra för att komma vidare i sitt hållbarhetsarbete.

Under våren hade vi ett tight samarbete med kompetensprojektet re:skills där vi tog fram ett paket med filmer och workshops som passar väldigt bra för företag som vill ha kunskap och inspiration för sin hållbarhetsresa. Vi kommer även att erbjuda dessa workshops under hösten så håll ögonen öppna!

I maj genomförde vi ännu en Textile Challenge, denna gång på temat Återförsäljning och distribution. Vi följer upp detta i höst genom att arrangera en workshop tillsammans med TEKO logistik där vi tittar på hur du på ett enkelt sätt kan minska din klimatpåverkan i distributionsledet. Missa inte denna workshop.

I höst kommer vi även att genomföra ytterligare en Textile Challenge, då på temat Transparens, något som känns väldigt aktuellt med alla lagkrav och policys som är på gång inom EU. Nästa Textile Challenge går av stapeln den 25 oktober.

För er som deltog på vår Internationella summit i oktober 2021 och följde dialogen kring Mindset growth, förståelsen för hur olika kulturer och värderingar påverkar ditt perspektiv och vikten av att vidga sitt perspektiv, så kan jag glädja er med att vi tagit detta ämne vidare i årets konsumtionsrapport. Rapporten har huvudtemat Sustainable mindsets och visar på hur konsumenter i olika delar av världen ser på hållbarhet. Rapporten presenterades under Almedalsveckan.
Läs den här!

Vi laddar för en oerhört spännande höst.

Trevlig Sommar!


Du måste godkänna