Skip to content

Kan AI vara ett verktyg för att skala upp remake?

När konsumtionen av kläder ökar uppstår brist på tillgång av material. Detta samtidigt som vi har ett överflöd av material i form av överproduktion, plagg som i 80 % av fallen hamnar på soptippen i större delen av världen. I och med EU’s nya textila strategi ökar trycket på lösningar för att hantera överproduktion och miljöpåverkan.

Redesign eller remake av plagg är ett affärsområde som växer i takt med att konsumenter söker unika uttryck, önskar förlänga livet på plagg och vill minska sin miljöpåverkan. Remake-processer är manuella och väldigt tidskrävande, men kan vi använda digitala lösningar och automation för att skala upp och öka kapaciteten?

Välkomna att lyssna till AI-experten Thomas Nilsson i ett samtal där vi pratar om det AI som skulle innebära ett stort steg framåt för remake! Tillsammans med Anna Lidström, doktorand inom remake på Textilhögskolan, kommer Thomas att prata om hur AI även skulle kunna vara ett stöd i designprocessen av remake.

När: 8 mars kl. 10-12
Var: DO-tank Center eller digitalt via zoom (detta är ett hybridevent, du väljer vid anmälan om du vill delta på plats i DO-tank Center eller digitalt via Zoom) 

Anmäl dig här

Eventet arrangeras av Circular Movement och Mikrofabriker.


Du måste godkänna