Skip to content

Projektledare Anett Aldman om Textile & Fashion 2030 under 2020

Det är ett märkligt år som nu går mot sitt slut.

Om jag tänker tillbaka till årets början är det nästan svårt att komma ihåg hur livet och arbetsveckorna såg ut innan pandemin som, bland mycket annat, fick oss att gå mot en mer digital värld.

Stora framsteg under 2020

Inom Textile & Fashion 2030 startade vi året med fokus på att utveckla vårt utställningskoncept Exposé för att ha den redo i samband med årets kommande event. Men i takt med att alla fysiska event, både våra egna och andra började ställas in, insåg vi att det fanns ett behov av en digital version av Exposén, vilket vi nu stolt kan presentera.

Jag hoppas att du kan ta dig tid att ta del av Digitala Exposén, där vi visar upp inspirerande exempel från både näringsliv och forskning och att du dessutom funderar på hur vi kan göra den ännu bättre. Vad skulle du vilja se? Har ditt företag eller organisation gjort något bra som ni skulle vilja visa upp och som kan inspirera andra att ta ytterligare steg framåt? Vi tar tacksamt emot förslag som kan hjälpa till att driva vår Community framåt inom hållbarhetsområdet.

För det är så härligt att se att vi verkligen börjar bli en Community inom Textile & Fashion 2030. Drygt 130 företag har nu anslutit till plattformen och varje företag som ansluter bidrar till att plattformen blir lite bättre. Det märks bland annat i våra samtal med er. Det dyker hela tiden upp nya behov och nya perspektiv som ger oss tankar och idéer om hur plattformen kan utvecklas. Jag vill tacka er, från djupet av mitt hjärta, för all inspiration och energi ni ger oss!

Vi blickar framåt

Den energin har bland annat bidragit till att vi under året har utvecklat vår websida och lagt till kunskapsbanken, en sökmotor och källa för att hitta värdefull information om specifika ämnesområden kopplat till textil och hållbarhet. Vi fortsätter också att bygga ut vårt mediearkiv med inspelade webinarium där du hittar material från bland annat Textile Challenge seminarier och webinarieserien Hållbart Näringsliv.

Under nästa år kommer vi att fortsätta utveckla websidan med ytterligare information kopplat till de behov vi får in via både företagsmöten och våra kunskapsområdesgrupper. Vi hoppas också att under det kommande året kunna bidra till ett ökat hållbarhetsinnehåll på utbildningar inom Textil- och mode runt om i landet.

Nu tar snart projektteamet inom Textile & Fashion 2030 en välbehövlig julledighet för att sedan kunna starta det nya året med ny energi i vår strävan mot en mer hållbar textil- och modeindustri.

Vi hoppas på att du får en riktigt god jul och ett gott nytt år även om den kanske inte riktigt blir som vanligt.

Ta hand om dig och dina nära och kära!

//Anett Aldman


Du måste godkänna